fbpx

Injectare acid hialuronic si toxina botulinica

Acidul hialuronic

Acidul hialuronic este o molecula care se gaseste in mod natural in piele.

Practic, acesta mentine tesuturile hidratate. Pielea contine in proportie de aproximativ 50% acid hialuronic. Pielea bebelusilor contine o cantitate mare de acid hialuronic decat cea a adultilor. Dupa varsta de 26 de ani, productia naturala de acid hialuronic din tesuturi scade. In prezent, tehnicile moderne permit sintetizarea si producerea acidului hialuronic.

Rolul acestuia este de a hidrata pielea, de a-i creste rezistenta si elasticitatea si de a favoriza vindecarea.

In medicina estetica, acidul hialuronic este folosit pentru hidratare, pentru a reduce efectele imbatranirii si pentru infrumusetarea diferitelor zone ale fetei ( buze, cearcane, pometi, riduri etc). Astfel se urmareste obtinerea unui aspect mai atragator.

Toxina Botulinica

Toxina Botulinică este o proteină naturală, utilizată în tratamentul ridurilor de expresie. Injectarea toxinei botulinice reprezintă cea mai populară procedură cosmetică din întreaga lume.

Acest tratament se aderesează în special ridurilor de la nivelul frunții și din jurul ochilor. Rezultatul obținut este un aspect mai odihnit al feței. Injectarea se efectuează cu ajutorul unui ac extrem de fin, după apicarea în prealabil a unei creme anestezice, astfel încât disconfortul sã fie minim. În urma efectuării acestei proceduri nu este nevoie de recuperare, pacientul putându-și desfășura normal activitatea zilnică.

Efectul toxinei botulinice durează aproximativ 6 luni.

De acest tratament pot beneficia persoanele cu vârste cuprinse între 18 si 70 de ani, indiferent de sex.

Dozele adecvate, injectate optim de către un personal medical competent, sunt sigure, eficiente și pot oferi rezultate spectaculoase.